De jongens van outdoor

De jongens van outdoor

Bij verschillende evenementen hebben wij als MTB Team Van Loon al een beroep gedaan op de kennis en materialen van de Jongens van Outdoor uit Appelscha. Al jarenlang verzorgen de Jongens, en inmiddels ook Meisjes verschillende outdoor activiteiten. Wij vonden het hoog tijd om de Jongens (en meisjes) eens voor te stellen.

Op de rand van het Drents Friese Wold, waar alle fietsers van MTB team Van Loon al vele kilometers hebben gereden, ligt ook de oorsprong van De Jongens van Outdoor. In mei 2005 zijn de Jongens begonnen en inmiddels zijn zij niet meer weg te denken uit Appelscha. Vanuit de nieuwe locatie aan de Boerestreek in Appelscha organiseren zij allerlei programma’s en activiteiten voor iedere doelgroep.
“Wij gaan uw uitdaging aan” is één van de slogans op de website. Dat geeft toch wel aan dat de mogelijkheden bijna onbeperkt zijn. Zowel op Camping de Roggeberg als in de bossen van Appelscha kan men naar hartenlust genieten van een avontuur boven de grond. Naast het klimmen in Appelscha kan er ook geklommen worden in Veenhuizen. Op de Bosberg is een nieuwe uitkijktoren verrezen en dat bood weer mogelijkheden. Naast het klimmen kan er worden geschoten met pijl en boog en kan men abseilen van deze nieuwe uitkijktoren; ze noemen het arrangement “Mission In-BOssible”

“Wie is de Mol”, kanozwerftochten door de omgeving, ATB-tochten, GPS-tochten, Fort Veenhuizen. Vlotten bouwen, klootschieten zijn maar een paar van de mogelijkheden die de Jongens van Outdoor bieden. De omgeving van het Drents Friese Wold bied heel veel mogelijkheden, maar ook daar buiten kunnen de Jongens van Outdoor iets organiseren. Zo werd er bij het begin van de lent de Lente-Bob-tocht georganiseerd, een tocht van ruim twee uur heerlijk in de zon op de motor.

Het nieuwe Outdoor-café staat met de kont naar het bos en met het terras gericht naar de Boerestreek. Het is niet alleen de uitvalsbasis voor de vele activiteiten maar ook de plek waar men kan genieten van een heerlijke kop koffie, capuccino of een lekkere Latte. Op de luchkaart staan simpele maar goede gerechten; een hamburger of een lekkere pannini en natuurlijk het broodje gezond.
Wil je echt eens weten welke uitdaging de Jongens van Outdoor aan willen gaan? Kom eens langs in het Oudoor-café aan de Boerestreek 8 of kijk op de website: http://www.dejongensvanoutdoor.nl

Wij wensen u alvast veel plezier!