Bartje 200

Bartje 200

December 2017, één van de meest zware edities van de Drenthe 200 is weer geweest. De kleding in de was, de fiets weer schoon en het modder weer achter de oren vandaan. Wat ga je dan doen? Eerst genieten van de feestdagen en in het begin van 2018 begint het weer te kriebelen. Zo ineens krijg je een berichtje in de groeps-app dat de naam veranderd is…… Drenthe 200 wordt Bartje 200! Wordt het dan alweer serieus?
Terwijl het rustig blijft op de app weten we allemaal dat er alweer menige kilometers gereden worden. Alle deelnemers maken de spieren weer soepel en maken hun eigen trainingsschema. Dan volgt de mogelijkheid om je in te schrijven en dan stijgt de spanning, het moet dan toch echt gaan gebeuren. Startnummers worden bekend en gedeeld in de app, de officiële Bartje 200 app wordt geïnstalleerd en achter de schermen worden de puntjes op de i gezet. De fietsers trainen lekker door en voor de ondersteuning worden ook de nodige zaken geregeld. De klok tikt verder……
Dan uiteindelijk is het zondag 17 juni 2018! De startbordjes zijn zaterdag of zondagmorgen vroeg al opgehaald en aan het stuur gehangen. Na het aftellen en het startschot vertrekken de deelnemers in waves aan de zomerse en warme tegenhanger van de Drenthe 200, zoals op de site te lezen is. Stoffige paden en singletracks leiden de deelnemers langs vier verschillende verzorgingsposten. Familie en vrienden zien ze voorbij komen met nog een frisse blik in de ogen. Voor Wander begint de rit minder voorspoedig, een lekke achterband speelt hem parten. Gelukkig hebben we een mobiele post onderweg die hem weer op weg helpt.
In Wezuperbrug, bij Molecaten Outdoor worden de deelnemers opgevangen in de eerste verzorgingspost. De kop neemt een snelle verfrissing en gaat op snelheid door. Steeds meer deelnemers worden begroet en toegejuicht door familie, vrienden en teamgenoten. Ook staan op deze post de eerste twee mannen van MTB Team Van Loon om de deelnemers te helpen. De app heeft inmiddels overuren gedraaid om ook de tweede post bemant te krijgen. De volgende verzorging staat daar alweer klaar. Mooi om te zien dat de fietsers en verzorgers om zich heen kijken om te zien of er teamgenoten te vinden zijn. Een vlot praatje, een hapje en drankje en weer verder naar post drie. Wander zijn achterband pruttelt nog wat maar ook dat weten we op te lossen. Na een bemoedigend praatje, een schouderklop en een “kom op jongen” vertrekken de fietsers weer.
Inmiddels is ook post drie weer bemand en daar zien we dezelfde taferelen. De koppies zijn al wat vermoeider, de beentjes wat zwarter door de stof maar dat mag de pret niet drukken. De gezellige sfeer op de posten is toch voor de fietsers en verzorgers een leuke opsteker. Vanuit Schipborg gaat het over een mooie route in de richting van Gieten. Daar staat de laatste post klaar voor verzorging en beginnen de deelnemers aan de laatste 45 kilometer naar de finish. De verzorging van MTB Team van Loon staan ook hier weer. De eerste deelnemers moeten ze missen maar ze blijven staan tot de laatste 4 Hunebikers de stal doorfietsen….
Het Land van Bartje is het toneel van de finish. In een grote tent worden de fietsers ontvangen met een luid applaus en veel gejuich. Geweldig om te zien hoe de vermoeide koppies weer opfleuren bij het zien van de finish! Moe maar voldaan komen de fietsers binnen. Men vliegt elkaar in de armen, schouderklopjes worden er gegeven en uiteraard flitsen de camera’s dat het een lieve lust is! Iedereen is blij dat ze het gehaald hebben. Ook de mannen die bij ons op de app staan komen binnen, helaas heeft er één moeten afhaken maar de rest is gefinished.
We mogen terugkijken op een geweldige editie van de Bartje 200. Iedereen is tevreden. Thuis gekomen begint de app weer wat op te leven. Foto’s worden gedeeld, bedankjes uitgewisseld alleen wordt de naam nog niet veranderd in DRENTHE 200. Hoelang zal dat gaan duren………
De Bartje 200 is weer voorbij. Het mooie weer heeft bijgedragen aan dit geweldige evenement. Op een evenement als dit zijn wij ook afhankelijk van vrijwilligers en sponsoren. Wij willen dan ook graag de volgende mensen ensponsoren bedanken voor hun inzet:

Van Loon Oosterwolde
Makro Groningen
Gean MTB Sport
Carcleaning Richard Stenveld
Schoen- en sporthuis Sjouke van der Heide
Ter Schuur Techniek
MTB Team van Loon

Familie van der Veen
Gerrit Lobers
En natuurlijk familie en vrienden van de deelnemers.