Duoride 2018

Duoride 2018

Zaterdagmorgen 2 juni 2018, vroeg uit de veren om de laatste puntjes op de I te zetten. Vandaag is het eindelijk zover, de jaarlijkse duoride met de #hunebikers staat weer op het programma.
Al enkele weken eerder zijn de voorbereidingen al begonnen: datum plannen, route uitstippelen, wat kunnen we doen in de route en niet onbelangrijk…..wat doen we met de afterparty? Een aantal avonden samen met een kop koffie en een radlertje verder staat er een mooi plan (denken wij…) Naast de Hunebikers besluiten wij ook dat het ons wel heel gezellig lijkt als het team van transportbedrijf Hatzmann-Betten ook meegaat op de uitgestippelde route. Na vele appjes staan de Hunebikers en de mannen van Hatzmann-Betten op de lijst van aanwezigen.
Dan eindelijk is het zaterdag! De dag begint ietwat druilerig maar langzamerhand klaart het weer op. Eerst nog een kop van het zwarte goedje en dan gaan we de laatste voorbereidingen treffen. Nog even wat puzzelen bij één van de verrassingen in de route maar als die uiteindelijk ook staat kunnen echt de laatste dingetjes ook afgestreept worden. Nu nog maar even rustig wat eten en dan kunnen we om half vier bij de boerderij zijn..
Aan de rand van Fochteloo prijkt het bord met de tekst “duoride->” en van daaruit is het gewoon de weg volgen naar de beachvlaggen van MTB team Van Loon. Het is al mooi druk en gezellig bij de boerderij. Mensen die elkaar nog niet kennen stellen zich aan elkaar voor, de rest wordt begroet met een “hey “en een “hoe is het?” De fietsen komen van de fietsendragers, sommigen komen natuurlijk gewoon op de fiets en iedereen maakt zich klaar voor de tocht. Maj van de Hunebikers heeft de vlag al opgehangen en daarmee is de traditie weer compleet. Langzaam tikt de klok naar 16.00 uur.
Nadat Gerrit heeft verteld dat wij gebruik mogen maken van de gastvrijheid van Appelscha klikken de schoenen in de pedalen…we gaan! Een groep van ongeveer 40 fietsers vertrekken voor een mooi rondje Appelscha. Terwijl Gerrit vooraan de route aangeeft gaat in de middenmoot de jongste Hunebiker (5 jaar) geen enkele plas uit de weg, geweldig om te zien hoe deze groep verschillend in leeftijd van 5 tot 50 zich door het landschap slingert. Het volgende punt is Manege RCA waar wij langs fietsen om daarna het “Bergje” , een klein maar toch wel nat bosje doorkruisen. We gaan in een mooi tempo richting het zwembad, onderweg moet er nog snel een bandje verwisseld worden. Bij het zwembad splitst de groep zich op: de jeugd gaat naar de verrassingen die de andere groep nog te wachten staat en de andere groep volgt Gerrit door de prachtige bossen van het Drents Friesche Wold. De route volgt de paden langs het “Apenmeer”. Na heel wat paden te hebben gezien komen we op een gegeven moment bij een verassing. De verrassing staat gepland bij de Familie van der Walle. Daar staat een vrachtwagen van transportbedrijf Hatzmann-Betten met een stapeltje pallets ervoor en erachter. Natuurlijk moeten we daar over en dan volgt een crossbaantje waar iedereen voorzichtig een rondje maakt. Als laatste ligt er een steile helling die beklommen mag worden, niet iedereen gaat de uitdaging aan meer enkelen durven het wel. Onder luid gejuich halen sommigen het wel terwijl anderen halfweg hun waterloo vinden. Bij de Brandweerkazerne worden we verwelkomd met een echt rookgordijn! Rechtsaf om de brandweerauto heen en dan richting………….DE KROEG! Eetcafé Hulst heeft de deuren geopend voor de groep en langs het biljard eindigen we op het terras aan de achterkant. Een heerlijk fris biertje, radlertje of ijsje gaat er wel in. Hier begint de laatste etappe richting de boerderij voor de afterparty! De BBQ brand al, het bier staat koud, kortom goede ingrediënten voor een gezellige avond. Spijker slaan, lekker muziekje en even bijpraten met iedereen: het bleef nog lang onrustig bij Ravenswoud……………
Wij kunnen terugkijken op een geslaagde rit.

Langs deze weg willen wij iedereen bedanken die dit mogelijk heeft gemaakt:
Fam Doornenbal: voor het fietsen langs de boerderij
Manega RCA: omdat wij langs hen het “Bergje” in konden fietsen
Fam Van der Walle: voor het gebruik van jullie terrein en jullie hulp
Brandweer Appelscha: een kijkje daar was zeker de moeite waard
Eetcafe Hulst: gaan wij ook eens anders op de fiets naar het café
Familie Mesken: jullie hebben een mooie feestlocatie
De Jongens van Outdoor: jullie bankjes en tafels zitten nog steeds goed
Transportbedrijf Hatzmann-Betten: geweldig dat wij bij jullie over de auto konden.
Klaas de Groot: wij hopen op mooie foto’s
Fam van der Veen, en Gerrit Lobers: jullie hebben het goed geregeld!
En natuurlijk de Hunebikers, de mannen van Hatzmann-Betten en MTB team van Loon: bedankt voor de gezellige middag/avond.