Dutch Masters of MTB

Dutch Masters of MTB

Het voorjaarszonnetje schijnt heerlijk, en toch waait er een behoorlijk frisse wind door de omgeving van Haarle. Dit jaar ook weer het strijdtoneel voor de tweede editie van de “Dutch Masters of MTB”. Op de website van SaMo, de organiserende vereniging staan kreten als: “monster marathon, 200 kilometer voor echte MTB-Bikkels” ,maar ook “over de mooiste MTB routes en singletracks van Overijssel”. Eigenlijk heel kort samengevat wat de fietsers staat te wachten.

Het startschot werd gegeven om ’s morgens zes uur. Vol energie vertrokken 980 deelnemers aan deze monstertocht. Nog fris en fruitig maar wel warm gekleed tegen de lage buitentemperatuur. Natuurlijk was ook MTB Team van Loon weer present bij deze uitdaging. Nadat hij vorig jaar de Drenthe 200 uit gefietst had stapte Marco Snippe ook voor de Dutch Masters weer op de fiets. “Wat een wind en wat een kou vanmorgen” schreef hij op zijn eigen facebook-pagina, nou Marco dat geloven wij direct! Op de verschillende controleposten was het ook zoeken naar een plekje in de zon en uit de wind. Gelukkig waren deelnemers en verzorgers goed voorbereid op deze extreme omstandigheden. Ook Erik Oosterkamp vertrok ’s morgens in de vrieskou aan de tocht. Erik beschreef zijn start van de dag op facebook als volgt: “ Half vier de wekker en om 06.15 uur starten, nu in de auto proberen warm te blijven” Beide heren hebben de tocht voor echte MTB Bikkels volbracht en werden bij de finish warm onthaald door de toegestroomde toeschouwers. Ze kregen de “droadnoagel” omgehangen van de rondemissen op het erepodium. Vermoeid maar met een voldaan gevoel konden ze terugkeren naar huis, naar de warme kachel..
Naast de mannen van MTB Team van Loon (Marco en Erik) reden ook Bert Nagel en René Kootstra mee van Team Kramer. Natuurlijk feliciteren wij ook deze beide mannen. Ook zij hebben gestreden voor wat zij waard waren. Samen hebben zij de finish bereikt en de droadnoagel in ontvangst genomen. Langs deze weg willen wij Edwin Kootstra en Gert de Vries van Team Kramer bedanken voor de ondersteuning van deze vier toppers! Edwin en Gert stonden bij alle posten klaar om de fietsers op te vangen, klasse mannen! Tjeerd Eisinga, Erik en Enrico van der Veen en Richard Stenveld van MTB Team van Loon zijn waren aanwezig voor de morele support. Al met al een mooie dag waar iedereen met een goed gevoel op terug kan kijken.

Op naar het volgende evenement!