Wintercompetitie Steenwijk

Wintercompetitie Steenwijk

Een heerlijk zonnetje schijnt na een nachtvorstje. In de prachtige omgeving van Baars piept dat heerlijke winterzonnetje tussen de bomen door. De bossen worden hier ook deze morgen weer bevolkt door mountainbikers en hun fans voor alweer een wedstrijd voor de wintercompetitie. Hoewel sommige fietsers de frisse morgen trotseren met een korte broek, behoren mutsen en handschoenen tot de standaarduitrusting van de fans.

OM klokslag 12.00 uur vertrokken de verschillende deelnemers voor hun wedstrijd. Ook Melissa, Robbert en Bastiaan van MTB team van Loon behoorden tot de deelnemers. De route werd deze keer andersom gereden dan de eerdere versie van 14 januari 2018. Waar eerder werd gesproken over “die lange afdaling”  werd dat dus nu een pittige klim. Sommige deelnemers moesten wel even omschakelen, maar na twee rondjes zat dat wel goed. Bastiaan en Robbert hebben een groot deel samen kunnen fietsen, maar uiteindelijk kwam er een gaatje tussen de beide heren. Bastiaan finishte voor Robbert, maar beiden waren tevreden met het resultaat. Melissa reed mooi haar rondjes en kwam steeds dichterbij de dames voor haar. Een stevige inhaalpoging pakte in haar voordeel uit en ook Melissa kwam met een tevreden gevoel over de finisch.

 

Bastiaan en Robbert staan als 7e en 22e in het klassement, terwijl Melissa op een nette 2e plek in het klassement staat.

Al met al kan iedereen weer terugkijken op een mooie wedstrijd. Volgende week is de laatste wedstrijd van de wintercompetitie ook dan is MTB Team van Loon er weer bij.